IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Икономиката на САЩ вече не е толкова страхотна

Търговската политика на Тръмп е напът да неутрализира ползотворните му инициативи

08:20 | 19.09.19 г. 8
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: gettyimages</em></p>

Снимка: gettyimages

Последна актуализация: 05:35 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 6 rate down comment 0
Kolaicho
преди 4 години
Ами те нещата малко като скачени съдове - доларът е в кошница с останали валути. Другите като печатат - чядт от тези напечатани пари отиват в долари. Сега ФЕД не печата и долътър в скъп съответно. Но ще почнат отново, защото не може всички да печатат, а фед да не - това надува цената на долара.В крайна сметка - който печата, трябва да взима и долари. А купуват ли се долари, ФЕД ще печата, защото иначе долара става скъп. И така е в един затворен цикъл.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 1 rate down comment 13
Solar Power
преди 4 години
Не изнася защото Америка много отдавна работи само за вътрешния си пазар който е огромен :)Няма и как да изнася защото долара за тяхно съжаление е СИЛЕН и респективно продуктите им са скъпи навън. И само да напомня,че те не могат да си напечатат долари когато и колкото искат за разлика от Русия,Турция или Китай например защото печатането на долари се извършва от частна фирма ! А тя ще печата само ако някой вземе заем с лихва :) Та затова и всички държави кътат долари .........
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 3 rate down comment 13
Kolaicho
преди 4 години
Коментатър си е съвсем наред.Американците имат политика относно Китай от 1970. О тази търговска вожда идва в точния момент. Само ФЕД са на положителна територия (да не говорим, че разполагат и с долара), а всички останали са на минус и на ръба на рецесия. Та аматиканциъе може и да са изтървали малко Китай последните 10г, но сега най-вероятно се опитват да си коригират грешките. И го правят ама точно в момента, когато всички други са по-зле от тях.Та всички ще изгубят, въпросът е кой ще излезне по-малко губещ накрая.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 19 rate down comment 3
Боян
преди 4 години
Доста глупав коментар, първо всички икономики са свързани и си влияят, второ влиянието на САЩ постоянно намалява, като единственото което ги задържа от драстичен спад в световната икономика е че вземат заеми ударно. А това че гледали нещо си в бъдещето е смешно, то единствената бяла държава която живее от днес за утре е България.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 9 rate down comment 15
Vafla
преди 4 години
Не знам дали Тръмп е най-големият вредител на икономиката си, но знам със сигурност, че Америка гледа поне минимум 30-40 година напред в развитието си. Това, че са започнали търговска война, само показва, че искат да задавят развитието на всички и да установят ново такова. И от всичко това ясно си личи, колко уязвими са всички икономики от Америка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 20 rate down comment 12
megiddo
преди 4 години
Тръмп е най-големия вредител на собствената си икономика.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 26 rate down comment 5
дядя Вова
преди 4 години
Човечец от рая разбрал, че в ада има публични домове, боеве без правила и пр. и рекъл: аз изкам там!Разрешили му казуса и хоп: право в казана с катрана.- Ама нали тука имаше публични домове, боеве без правила и пр.Рекли му:- Аааа, туризмът и постоянното местожителство са различни неща!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още